Domů / Káva, čaj a kakao / Čaj

Good tea Luk On - Ching Yuen Cha - čaj 250ti letého muže - Bi Jia Qing Yuan , 75g

Kód: GT0094
Speciální druh čaje Luk On stárnoucí za přítomnosti řady čínských bylin dle receptu Li Ching-Yuena
Výrobce: Good tea
Dostupnost: SKLADEM
Porovnat Přihlaste se pro přístup do seznamu zboží.
Good tea Luk On - Ching Yuen Cha - čaj 250ti letého muže - Bi Jia Qing Yuan , 75g
Speciální druh čaje Luk On stárnoucí za přítomnosti řady čínských bylin dle receptu Li Ching-Yuena, které dají čaji specifické vlastnosti spojené nejen s gastrointestinalními účinky, které bychom od tohoto čaje očekávali. Dává tmavě sytý hutný nálev zemité vůně a chuti s kávovými podtóny, to vše zabaleno do velice jemného květinově nasládlého aroma.

Li Ching-Yuen se narodil v roce 1678 ve městě Chyi Jiang Hsien v čínské provincii Szechuan a zemřel v roce 1928 ve věku 250 let. Li byl bylinkář s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti Chi Kung. V roce 1927 jej navštívil generál Yang Sen, který po jeho smrti sepsal faktografickou publikaci "A Factual Account of the 250 Year-Old Good-Luck Man" (Er Bae Wuu Shyr Suey Ren Ruey Shyr Jih), která podává důkazy nejen o délce, ale i o způsobu jeho života. Odkaz Li Ching Yuena pro současné generace je důkaz, že člověk může bez zdravotních problémů žít přes 200 let, jen musí vědět jak. Způsob přípravy tohoto čaje: Pro čajový nálev si připravte Vámi vyzkoušenou vodu, se kterou máte zkušenosti nebo použijte běžnou vodu z vodovodu, ale dostatečně odstátou, nejlépe přes noc, v ideálním případě zbavenou chlóru. Opláchněte konvičku a šálky horkou vodou. Použíjte asi 2g čajových lístků (1-2 čajové lžičky) pro každých 150ml nálevu nebo dle vlastní chuti. Vyluhujte potřebné množství čaje v horké vodě o teplotě 100°C (ihned po varu) po dobu 1 minuty pro první a druhý nálev. S dalšími nálevy čas pro luhování čaje postupně prodlužujte. Něco málo o čaji Luk On:Čaje Luk On (Liu An) pocházejí ze stejnojmenného okresu v čínské provincie An Hui. Jedná se o plně až několikanásobně oxidované čaje, které by bylo možno přirovnat k čajům Pu Er, nicméně výchozí čajová rostlina je u obou druhů jiná. Stejně jako Pu Er se nechává Luk On po sklizni, oxidaci a dalších částech výrobního procesu zestárnout a stejně tak platí, že čím je čaj starší, tím je obvykle i chutnější, drahší a má větší schopnosti s ohledem na působení na tělo člověka. Jeho primární zdravotní účinky jsou podpora trávení, čištění trávicího ústrojí a snižování hladiny cholesterolu v krvi. Tento čaj je oblíben hlavně v Hong-Kongu a přilehlém okolí, kde jej vyhledávají především starší lidé. S ohledem na jeho výše zmíněné účinky je vhodné jej pít pravidelně po jídle. Čaj skladujeme v neprůsvitné hermeticky uzavřené nádobě, ostatně jako převážnou většinu všech druhů čaje.